DESPRE PIATA ILUMINATULUI CU LED. DE VORBA CU DUMITRU CHITOROAGA

DESPRE PIATA ILUMINATULUI CU LED. DE VORBA CU DUMITRU CHITOROAGA
Piata Iluminatului cu LED este in plina dezvoltare la ora actuala. Tot mai multi actori apar pe scena. Din multime, ii remarcam insa pe cei de la D’Energie Ecopoint, o companie cu un trend ascendent, care este mereu alaturi de clientii sai.
 
Avem placerea sa stam de vorba cu domnul Dumitru Chitoroaga, fondatorul companiei.
 
1) DOMNULE CHITOROAGA, DE UNDE  V-A VENIT IDEEA INFIINTARII ACESTEI COMPANII?
Din pasiunea mea de mic copil pentru Electronica. In timp ce altii isi petreceau timpul distrandu-se prin cluburi, eu inventam ceva nou ca sa-i surprind pe ei la inceput, iar peste ani si ani pasiunea s-a transformat intr-o adevarata afacere.
 
2) CARE SUNT PRINCIPALELE 3 PRINCIPII DE BUSINESS PE CARE VA AXATI VIZIUNEA IN CADRUL COMPANIEI?
Incerc sa studiez mereu competitia si nu ma las intimidat de ea. Ma ajuta mai mult sa fiu in competitie cu mine insumi. Negocierea este una dintre principalele abilitati – nu primesti ceea ce meriti ci primesti ceea ce negociezi! Iar eu sunt stapan pe puterea cuvintelor mele. Angajatii sunt cea mai importanta reusita. De fiecare data incerc sa aleg oameni ce gandesc diferit, astfel se motiveaza, distreaza si se ajuta unii pe altii.
 
3) NUMELE COMPANIEI DVS. DENOTA DINAMISM. EXISTA O SIMBIOZA INTRE ACESTA SI ECHIPA DVS.?
Dienergy. Am ales numele companiei ca sa vorbeasca de la sine. Un nume cu o imagine potrivita poate sa transforme o companie, devenind un mare succes.
 
4) CARE SUNT PRINCIPALELE BARIERE DE CARE VA LOVITI PE PIATA IN CARE ACTIVATI?
Statul. Taxele, birocratia si mai ales politica fiscala sunt principalele bariere in orice afacere din Romania. Mi-as dori un mediu fiscal mult mai prietenos tinand cont ca respect legile si imi instruiesc oamenii cu grija, oferind incontinuu locuri de munca in compania mea, indeosebi celor tineri, fara experienta,pe care ii formam impreuna cu echipa, le dezvolt o baza de cunostinte si abilitati ce ii motiveaza sa vina cu placere la munca, iar cel mai important lucru intr-o echipa este cand oamenii tai creaza plus valoare cu placere si din pasiune.
 
5) CUM VEDETI EVOLUTIA SEGMENTULUI DE ILUMINAT CU LED IN URMATORII 2 ANI ?
Eu raman optimist in privinta evolutiei economice indeosebi in Romania. La expozitiile pe care le-am vizitat, inafara tarii, am realizat ca noile sisteme de iluminat cu Led demonstreaza ca in urmatorii ani becurile utilizate in prezent vor deveni istorie. Noile  tehnologii de iluminare au evoluat foarte mult in ultimii 5 ani si nu mai e mult pana ele vor domina piata. Cu un consum foarte mic de energie si durata lunga de viata, Led-urile au inregistrat un progres si in alte aspecte importante, cum ar fi limita temperaturii de culoare, indicele de redare a culorilorfluxul luminosnu contin mercur, rezistent la socuri si vibratii etc.
E inca o tehnologie noua, asa ca cererea sistemelor de iluminat cu LED va creste considerabil in urmatorii 2 ani.
 
6) AVETI O ECHIPA INCHEGATA. CUM REUSITI SA II MOTIVATI CATRE CELE MAI BUNE REZULTATE ?
Cel mai important lucru, dupa parerea mea e sa inspir incredere mai intai angajatilor mei, deoarece performantele lor sunt influentate mult de atitudinea mea fata de ei, asa ca eu discut cu ei individual, dar si la sedinte. Am construit o echipa unita si am grija ca fiecare angajat in parte sa se simta un membru de nepretuit al echipei companiei Dienergy, deoarece imaginea firmei depinde de fiecare dintre ei. Nu ma izolez, sunt disponibil  sa ii ascult oricand. Am o regula stabilita de mine: angajatii buni trebuie rasplatiti bine, atat financiar, cat si emotional.  Diversificam team-buildingurile. Prin aceste modalitati ii fac sa simta mai putin oboseala, sunt mai activi in sugestii si propuneri, si mai receptivi la modificari.
„Pune suflet in tot ceea ce faci construind o atmosfera pozitiva iar angajatii vor adopta acelasi comportament”
 
7) DE LA CINE SI LA CE VARSTA ATI PRIMIT CEL MAI INTERESANT SFAT DE BUSINESS?
Acum 4-5 ani am auzit o fraza tare ascultand un CD cu Donald Trump si mi-a intrat imediat in suflet, si anume: „Pentru a  obtine  succes in afaceri  stai cat mai aproape de APA”.  „Apa e simbolul vietii, iar cand mai si curge, cu siguranta e rodnicie.”, iar eu  am raul langa mine.
 
8) PRINTRE HOBBY-URILE DVS. SE REGASESTE VREUNUL CARE SA NU AIBA NICI O LEGATURA CU TAGMA INSTALATIILOR ?
Da, imi iau pur si simplu familia si, fara sa planificam, mergem undeva sa descoperim lucruri noi prin a evada de fiecare data in locuri pitoresti, salbatice, detasandu-ne de toti.   Locurile noi si oamenii frumosi si diferiti ma inspira puternic, si imi stimuleaza creativitatea. Acolo imi vin cele mai geniale idei.  Sunt in pas cu ce se petrece in lume, descopar destine!
 
Distribuie pe: