Creat de: Ion Ramona / 28 October 2015 in Blog

Datorită paletei largi de modele ce pot fi folosite în diferite moduri pentru a creea ambientul ideal într-un anumit spaţiu, spoturile LED au câştigat rapid primul loc în rândul celor mai căutate şi utilizate corpuri de iluminat.

În cadrul amenajărilor contemporane, spoturile LED sunt elemente principale ce contribuie semnificativ la decorul interior prin plăsmuirea unui joc spectaculos de lumini şi culori.

Pentru a putea lua o decizie corecta în alegerea spoturilor pentru casa dumneavoastră, noi vă oferim câteva informaţii şi sfaturi ce nu vor lăsa urme de îndoială. Este important să ştiţi unde, cum şi de ce trebuie folosit un anumit tip de spot.

Spoturile trebuie alese în funcţie de tip şi de culoarea luminii dispersate.

Tipuri de spoturi

În funcţie de mobilitatea lor, aceste corpuri de iluminat pot fi catalogate drept spoturi fixe şi spoturi orientabile. Se pot împărţi, de asemenea, în mai multe categorii:spoturi unidirecţionale – unda de lumină se concentrează asupra unui punct fix, spoturi direcţionale – folosite pentru a pune în evidenţă obiecte, spaţii sau mobilier,utilizate atât în interior, cât şi în exterior, sau spoturi-reflector, ce au ca scop iluminarea unui spaţiu larg, a unei încăperi, fiind încastrate în tavan.

Lumina spoturilor

Spoturile au 3 tipuri clasice de lumină: lumină albă rece, lumină albă caldă şi lumină naturală (neutră/intermediară).

În general, lumina albă rece este folosită în holuri mici, balcoane, bucătărie  sau în baie, aceasta dăruind încăperii un aspect steril.

Lumina caldă este potrivită pentru spaţiile de relaxare : dormitor, living-room şi spaţii mari, deschise, oferind senzaţia de comfort şi calm.

Pentru debarale, holuri,spaţiile de lectură sau de lucru, lumina naturală este cea mai bună alegere, aceasta fiind o lumină intermediară, ce imită foarte bine lumina soarelui.

 

Alege corect ce ţi se potriveşte. Transformă-ti casa în căminul ideal !

Va invităm să vizitaţi showroom-ul nostru la adresa:Splaiul Unirii, Nr.313, Sector 3, Bucureşti, sau să vizualizaţi virtual produsele noastre, pe site-ul www.dienergylighting.ro . Pentru detalii despre produse, proiecte sau comenzi, vă stăm la dispoziţie la numerele de telefon: 0723383136, 0757077574, 0749206545.