Creat de: Savca Victor / 28 October 2015 in Blog
Piaţa Iluminatului cu LED este în plină dezvoltare la ora actuală. Tot mai mulţi actori apar pe scenă. Din mulţime, îi remarcăm însă pe cei de la D’Energie Ecopoint, o companie cu un trend ascendent, care este mereu alături de clienţii săi.
 
Avem placerea să stăm de vorbă cu domnul Dumitru Chitoroagă, fondatorul companiei.

1) DOMNULE CHITOROAGĂ, DE UNDE  V-A VENIT IDEEA ÎNFIINŢĂRII ACESTEI COMPANII?

Din pasiunea mea de mic copil pentru Electronică. În timp ce alţii îşi petreceau timpul distrându-se prin cluburi, eu inventam ceva nou ca să-i surprind pe ei la început, iar peste ani şi ani pasiunea s-a transformat într-o adevărată afacere.

2) CARE SUNT PRINCIPALELE 3 PRINCIPII DE BUSINESS PE CARE VĂ AXAŢI VIZIUNEA ÎN CADRUL COMPANIEI?

Încerc să studiez mereu competiţia şi nu mă las intimidat de ea. Mă ajută mai mult sa fiu în competiţie cu mine însumi. Negocierea este una dintre principalele abilităţi – nu primeşti ceea ce meriţi ci primeşti ceea ce negociezi! Iar eu sunt stăpân pe puterea cuvintelor mele. Angajaţii sunt cea mai importantă reuşită. De fiecare dată încerc să aleg oameni ce gandesc diferit, astfel se motivează, distrează şi se ajută unii pe alţii.

3) NUMELE COMPANIEI DVS. DENOTĂ DINAMISM. EXISTĂ O SIMBIOZĂ ÎNTRE ACESTA ŞI ECHIPA DVS.?

Dienergy. Am ales numele companiei ca să vorbească de la sine. Un nume cu o imagine potrivită poate să transforme o companie,devenind un mare succes.

4) CARE SUNT PRINCIPALELE BARIERE DE CARE VĂ LOVIŢI PE PIAŢA ÎN CARE ACTIVAŢI?

Statul. Taxele, birocraţia şi mai ales politica fiscală sunt principalele bariere în orice afacere din România.Mi+aş dori un mediu fiscal mult mai prietenos ţinând cont că respect legile şi îmi instruiesc oamenii cu grijă, oferind încontinuu locuri de muncă în compania mea, îndeosebi celor tineri, fără experienţă,pe care îi formăm împreună cu echipa, le dezvolt o bază de cunoştinţe şi abilităţi ce îi motivează să vină cu plăcere la muncă, iar cel mai important lucru într-o echipă-când oamenii tăi crează plus valoare cu plăcere şi din pasiune.

5) CUM VEDEŢI EVOLUŢIA SEGMENTULUI DE ILUMINAT CU LED ÎN URMĂTORII 2 ANI ?

Eu rămân optimist în privinţa evoluţiei economice îndeosebi în România. La expoziţiile pe care le-am vizitat, înafara ţării, am realizat că noile sisteme de iluminat cu Led demonstrează că în următorii ani becurile utilizate în prezent vor deveni istorie. Noile  tehnologii de iluminare au evoluat foarte mult în ultimii 5 ani şi nu mai e mult până ele vor domina piaţa. Cu un consum foarte mic de energie şi durată lungă de viaţă, Led-urile au înregistrat un progres şi în alte aspecte importante, cum ar fi limita temperaturii de culoare, indicele de redare a culorilor, fluxul luminos, nu contin mercur, rezistent la socuri si vibratii etc.
E încă o tehnologie noua, aşa că cererea sistemelor de iluminat cu LED va creşte considerabil în următorii 2 ani.

6) AVEŢI O ECHIPĂ ÎNCHEGATĂ. CUM REUŞIŢI SĂ ÎI MOTIVAŢI CĂTRE CELE MAI BUNE REZULTATE ?

Cel mai important lucru, după părerea mea e să inspir încredere mai întâi angajaţilor mei, deoarece performanţele lor sunt influenţate mult de atitudinea mea faţă de ei, aşa că eu discut cu ei individual, dar şi la sedinţe. Am construit o echipă unită şi am grijă ca fiecare angajat în parte să se simtă un membru de nepreţuit al echipei companiei Dienergy, deoarece imaginea firmei depinde de fiecare dintre ei. Nu mă izolez, sunt disponibil  să îi ascult oricând. Am o regula stabilită de mine: angajaţii buni trebuie răsplatiţi bine, atât financiar, cat şi emoţional.  Diversificăm team-buildingurile. Prin aceste modalităţi îi fac să simtă mai puţin oboseala, sunt mai activi în sugestii şi propuneri, şi mai receptivi la modificări.
„Pune suflet in tot ceea ce faci construind o atmosfera pozitiva iar angajatii vor adopta acelasi comportament”

7) DE LA CINE ŞI LA CE VÂRSTĂ AŢI PRIMIT CEL MAI INTERESANT SFAT DE BUSINESS?

Acum 4-5 ani am auzit o fraza tare ascultând un CD cu Donald Trump şi mi-a intrat imediat în suflet, şi anume: „Pentru a  obtine  succes in afaceri  stai cat mai aproape de APA”.  „Apa e simbolul vieţii, iar când mai şi curge, cu siguranţă e rodnicie.”, iar eu  am râul lângă mine.

8) PRINTRE HOBBY-URILE DVS. SE REGĂSEŞTE VREUNUL CARE SĂ NU AIBĂ NICI O LEGĂTURĂ CU TAGMA INSTALAŢIILOR ?

Da, îmi iau pur şi simplu familia şi, fără să planificam, mergem undeva să descoperim lucruri noi prin a evada de fiecare dată în locuri pitoreşti, sălbatice, detaşându-ne de toţi.   Locurile noi şi oamenii frumoşi şi diferiţi mă inspiră puternic, şi îmi stimulează creativitatea. Acolo îmi vin cele mai geniale idei.  Sunt în pas cu ce se petrece în lume, descopăr destine!